Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı – Uzaktan Öğretim

Program Hakkında

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi  (BÖTE) Tezsiz Yüksek Lisans Programı, eğitim teknolojileri alanında uzmanlık kazanmak isteyen herkese yönelik düzenlenmiş akademik bir programdır. Program eğitim ve öğretim teknolojileri alanlarında teorik ve pratik bilgi ve becerileri uzaktan eğitim yöntemi ile öğrencilere sunmayı amaçlamaktadır. Bütün alanlardan öğretmen ve öğretmen adayları ile farklı mesleklerde eğitim çalışmalarında teknoloji entegrasyonu konusunda uzmanlık kazanmak isteyen herkese hitap etmektedir.

Başvuru Koşulları ve Tarihleri

• Dört yıllık lisans düzeyinde eğitim veren bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak (Yurtdışında öğrenim görenlerin diplomalarının denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından onaylanmış olmalı)
  • Adayların ALES ve Yabancı Dil puanına gerek yoktur.
  • Başvuru için 2 adet fotoğraf gereklidir.

Öğretim Dili, Süresi ve Ücreti

• Öğretim dil Türkçe’dir.
  • Öğretim süresi 3 yarı yıldır. ilk iki yarı yılda zorunlu ve seçmeli dersler, son yarıyılda ise derslere ek olarak bitirme projesi dersi alınır.
    • I. yarı yılda 3 zorunlu 1 seçmeli ders (toplam 12 kredi)
    • II yarıyılda 3 zorunlu 1 seçmeli ders (toplam 12 kredi)
    • III. yarıyılda 1 zorunlu, 1 seçmeli ve 1 proje dersi (toplam 6 kredi)
  • Öğretim ücreti 2017-2018 Güz dönemi için toplam ( 3 yarıyıl toplamı) 9750 TL’dir. Dönem başlarında alınan derslerin toplam kredilerine göre ücret ödenir. Kredi başına 300 TL, proje dersi başına da 750 TL ödenir.
    • I. Dönem 4 ders toplam 12 kredi
    • II. Dönem 4 ders toplam 12 kredi
    • III. Dönem 2 ders toplam 6 kredi + 1 proje dersi

Dersler

Öğretim Biçimi

• Öğretim uzaktan öğretim şeklinde yapılacaktır.
  • Öğrenciler haftalık olarak planlanan ders etkinliklerine ve ölçme-değerlendirme çalışmalarına İnternet üzerinden kullanılan araçlar ile kampüse gelmeden katılacaklardır.
  • Derslerin içerikleri, ödevler ve diğer materyaller için Uzaktan Eğitim Sistemi‘ni kullanılacaktır.
  • Önceden belirlenen gün ve saatlerde İnternet üzerinden canlı video konferans yapılacaktır.
  • Öğrenciler her yarı yıl sonunda final sınavları için Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü’ne geleceklerdir.
Posted in Programlar Kategorisi.