Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı – Uzaktan Öğretim

Program hakkında

Sağlık Yönetimi Bölümü’nün temel amacı, yüksek bilgi ve beceriye sahip sağlık işletmecileri yetiştirmektedir. Bu programda öğrenciler toplum sağlığını geliştirmek üzere sağlık sektöründeki uygulamaları ve teorik çerçeveyi içinde barındıran sağlam bir bilgi temeli ve güçlü bir yabancı dil becerisi kazanırlar.

Başvuru Koşulları ve Tarihleri

• Dört yıllık lisans düzeyinde eğitim veren bir yükseköğretim kurumundan mezun olmak (Yurtdışında öğrenim görenlerin diplomalarının denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından onaylanmış olmalı)
  • Adayların ALES ve Yabancı Dil puanına gerek yoktur.
  • Başvuru için 2 adet fotoğraf gereklidir.

Öğretim Dili, Süresi ve Ücreti

• Öğretim dil Türkçe’dir.
  • Öğretim süresi en az 3 yarı yıldır. ilk iki yarı yılda zorunlu ve seçmeli dersler, son yarıyılda ise derslere ek olarak bitirme projesi dersi alınır.
  1. yarı yılda 2 zorunlu 2 seçmeli ders (toplam 12 kredi)
  2. yarıyılda 2 zorunlu 2 seçmeli ders (toplam 12 kredi)

III. yarıyılda 1 zorunlu 1 seçmeli ve 1 proje dersi (toplam 6 kredi)

Öğretim Biçimi

• Öğretim uzaktan eğitim şeklinde yapılacaktır.
  • Öğrenciler haftalık olarak planlanan ders etkinliklerine ve ölçme-değerlendirme çalışmalarına İnternet üzerinden kullanılan araçlar ile kampüse gelmeden katılacaklardır.
  • Derslerin içerikleri, ödevler ve diğer materyaller için Uzaktan Öğretim Sistemi‘ni kullanılacaktır.
  • Önceden belirlenen gün ve saatlerde İnternet üzerinden canlı video konferans yapılacaktır.
  • Öğrenciler her yarı yıl sonunda final sınavları için Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü’ne geleceklerdir.
 Program Ders Listesi D U K AKTS Kredi
Zorunlu Dersler
1.    Dönem
SYUP501 ÇAĞDAŞ SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ 3 3 8 Prof. Dr. Şahin Kavuncubaşı
SYUP503 SAĞLIK İŞLETMELERİNDE FİNANSAL YÖNETİM 3 3 8 Prof. Dr. Nermin Özgülbaş
* Seçmeli ders 3 3 8
* Seçmeli Ders 3 3 8
2.    Dönem
SYUP502 SAĞLIK EKONOMİSİ 3 3 8 Prof. Dr. Simten Malhan
SYUP504 SAĞLIK İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 3 3 8 Yrd. Doç. Dr. Rukiye Numanoğlu Tekin
Seçmeli ders 3 3 8
3.    Dönem
SYUP505 SAĞLIK İŞLETMELERİNDE STRATEJİK YÖNETİM 3 3 8 Prof. Dr. Simten Malhan
Seçmeli Ders 3 3 8
SYUP507 PROJE 20
Seçmeli Dersler
SYUP509 SAĞLIK BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA VE İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLER 3 3 8 Prof. Dr. Meriç Çolak
SYUP510 SAĞLIK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA 3 3 8 Yrd. Doç. Dr. Rukiye Numanoğlu Tekin
SYUP511 SAĞLIK HİZMETLERİNDE HALKLA İLİŞKİLER 3 3 8 Prof. Dr. Korkut Ersoy
SYUP512 SAĞLIK İŞLETMELERİNDE SAYISAL KARAR VERME TEKNİKLERİ 3 3 8 Prof. Dr. Şahin kavuncubaşı
*SYUP513 SAĞLIK POLİTİKASI VE SAĞLIK SİGORTACILIĞI 3 3 8 Yrd. Doç. Dr. Fikriye Yılmaz
SYUP514 SAĞLIKTA GÜNCEL KONULAR 3 3 8 Yrd. Doç. Rukiye Numanoğlu Tekin
*SYUP515 SAĞLIK İŞLETMELERİNDE KALİTE VE AKREDİTASYON 3 3 8 Prof. Dr. Simten Malhan
SYUP516 YÖNETİM EPİDEMİYOLOJİSİ 3 3 8 Prof. Dr. Meriç Çolak
SYUP517 SAĞLIK KURUMLARINDA ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE TASARIM 3 3 8 Prof. Dr. Ünsal Sığrı
Posted in Programlar Kategorisi.